Ben je beleidsmedewerker?

Wil je advies en informatie over lokaal te nemen maatregelen. We hebben een actueel overzicht van ontwikkelingen in binnen- en buitenland, nieuwe methodieken, tools en publicaties.

Steeds meer gemeenten, grote scholengemeenschappen, (jeugd)hulpverlening en sociale wijkteams zien het belang van preventie van huwelijksdwang en achterlating. Beleidsmedewerkers kunnen bij het LKHA terecht voor advies en informatie over beleid, scholing, preventie en voorlichting. Ook onderzoekers kunnen bij ons terecht voor informatie en advies. Wij hebben een actueel overzicht van ontwikkelingen in binnen- en buitenland, nieuwe methodieken, wetgeving, tools en publicaties.

Wat kunnen wij voor je betekenen?
Het LKHA is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van huwelijksdwang en achterlating. Wij verzamelen en ontwikkelen kennis en informeren professionals. Daarnaast behandelen wij casussen van huwelijksdwang en achterlating. Juist omdat wij dagelijks zien welke maatregelen wel werken en welke niet, zijn wij in staat advies te geven over welke aanpak meest effectief is. Het LKHA legt daarbij de verbinding tussen beleid en praktijk. Wij kunnen ad hoc advies geven, maar bijvoorbeeld ook informatiebijeenkomsten voor beleidsmedewerkers organiseren of zitting nemen in een werkgroep die zich bezighoudt met de aanpak van huwelijksdwang en achterlating. 

Huwelijksdwang en achterlating raken veel andere beleidsterreinen, denk aan eergerelateerd geweld, schadelijke traditionele praktijken, partnerafhankelijke verblijfsvergunningen of regelgeving omtrent BRP-uitschrijvingen. Ook dan kunnen wij advies geven over (beleids)onderzoek en wat het effect van wet- en regelgeving is op huwelijksdwang en achterlating. Zo kunnen wij informeren over belangrijke ontwikkelingen en publicaties en adviseren over elementen waaraan een onderzoek aandacht zou moeten besteden.  

Wil je meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op via LKHA@veiligthuishaaglanden.nl of 070-3454319.