Kennisbank

Wil je als professional meer weten over een bepaald onderwerp? De onderwerpen zijn: achterlating, hulpmiddelen, huwelijk in Nederland, huwelijksdwang, minderjarigen, motieven en strafbaarheid en overig.

Filter

Gefilterd op:

Handreiking kindhuwelijken en informele huwelijken

  • Kennisbank artikel

Je mag in Nederland niet trouwen voordat je 18 jaar bent: kindhuwelijken zijn in strijd met internationale mensenrechtenverdragen en met onze nationale wetgeving. Het is verboden om tegelijkertijd meerdere echtgenoten te hebben.

Lees meer over Handreiking kindhuwelijken en informele huwelijken

Onderzoek naar hulpverlening en schending zelfbeschikkingsrecht

  • Kennisbank artikel

Als professional heb je soms te maken met dilemma’s als het gaat om hulpverlening aan cliënten met een niet-Nederlandse of bi-culturele achtergrond rondom gedwongen partnerkeuze en relatievorming. Hier is onderzoek naar gedaan.

Lees meer over Onderzoek naar hulpverlening en schending zelfbeschikkingsrecht

Signaleren en handelen: huwelijksdwang en achterlating in het buitenland

  • Kennisbank artikel

Bij huwelijksdwang en achterlating in het buitenland is er een fase waarin dit misschien nog te voorkomen is. Om dat voor elkaar te krijgen, moet je als professional alert zijn op signalen én weten hoe je daarop moet reageren. Meer daarover vind je op deze pagina.

Lees meer over Signaleren en handelen: huwelijksdwang en achterlating in het buitenland

Tips voor online signaleren

  • Kennisbank artikel

Voorkomen van huwelijksdwang en achterlating vereist dat je als professional alert bent op signalen en deze bespreekt. Daarbij kan je ook online mogelijkheden gebruiken. Voor (mogelijke) slachtoffers maakt fysieke afstand het juist makkelijker om in gesprek te gaan.

Lees meer over Tips voor online signaleren

Filters

Website sluiten Wis browsergeschiedenis