Basisworkshop ‘In gesprek gaan over huwelijksdwang’

Hoe ga je als professional in gesprek met iemand die bang is om te worden uitgehuwelijkt? Welke vragen kun je wel of niet stellen?

Speciaal voor professionals

De basisworkshop ‘In gesprek gaan over huwelijksdwang’ is speciaal ontwikkeld voor professionals die tijdens hun dagelijks werk te maken krijgen met huwelijksdwang. Bijvoorbeeld:

  • Professionals van Veilig Thuis, Veiligheidshuizen en Raad
    voor de Kinderbescherming;
  • Hulpverleners uit lokale teams, jeugdgezondheidszorg,
    Centrum Jeugd en Gezin, jeugdzorg;
  • Maatschappelijk werkers zoals algemeen maatschappelijk
    werk, schoolmaatschappelijk werk;
  • Medewerkers van mannen-, vrouwen – en jongerenopvang.

Onze basisworkshop ‘In gesprek gaan over huwelijksdwang’ is SKJ-geaccrediteerd. Dus ben jij een SKJ-geregistreerde professional? Je krijgt 5 punten als meedoet aan deze workshop. Aan het einde van de trainingsdag heb jij een gespreksvaardigheden vergroot bij gesprekken over huwelijksdwang.

Inhoud van de basisworkshop ‘In gesprek gaan over huwelijksdwang’

De workshop bestaat uit een dagdeel van 4 uur. We werken met groepen van 10 tot 12 personen. Voordat de deelnemers beginnen aan de training, wordt hen gevraagd online kennis te verzamelen. In de workshop werken we met een ervaren trainingsactrice en aan de hand van realistische casussen binnen het thema van uithuwelijking. Door het oefenen met gesprekken worden vaardigheden getraind die in de praktijk direct toepasbaar zijn.

Aanmelden of meer informatie? Dit kan telefonisch via 070-345 43 19 of per mail: LKHA@veiligthuishaaglanden.nl.

Wat is huwelijksdwang?
Website sluiten Wis browsergeschiedenis