Ben je professional?

Ben je professional?

Wie te maken krijgt met huwelijksdwang of achterlating of vermoedens heeft, komt voor moeilijke afwegingen te staan. Waar wijzen de signalen op? Hoe zit het met ouderlijk gezag bij huwelijksdwang en/of achterlating? Wat zijn de wettelijke mogelijkheden? Je kunt met ons je zorgen en dilemma’s bespreken. Het LKHA is het kennis- en expertisecentrum op het gebied van huwelijksdwang en achterlating. Vanuit deze rol adviseren wij over (lopende) casuïstiek en bieden wij trainingen en workshops aan. 

Advies en ondersteuning 
Medewerkers van Veilig Thuis, Veiligheidshuizen, Raad voor de Kinderbescherming, Jeugdbescherming en hulpverleners in het werkveld kunnen bij ons terecht voor informatie, advies en ondersteuning bij de aanpak van huwelijksdwang en achterlating. Kennis over huwelijksdwang en achterlating is nog onvoldoende of versnipperd. Het LKHA adviseert en helpt daarom bij (lopende) casussen. Door onze jarenlange ervaring weten wij wat er bij komt kijken, wat je het beste kunt doen en welke vragen je kunt stellen. Welke organisaties kun je inschakelen, hoe ga je om met cultuursensitiviteit en hoe houd je het beste rekening met het veiligheidsrisico voor het (mogelijke) slachtoffer. Daarom is het belangrijk dat je niet zelf gaat pionieren: neem contact met ons op en vraag advies voordat je actie onderneemt. 

Ben je docent, mentor of zorgcoördinator op een school en vermoed je huwelijksdwang en/of achterlating? Of keert een leerling niet terug van een vakantie? Neem dan contact op met de Veilig Thuis organisatie in de regio of met het LKHA

Trainingen en workshops
Het LKHA volgt ontwikkelingen in binnen- en buitenland en verzamelt informatie over nieuwe methodieken, veranderende wetgeving, publicaties en campagnes. Vanuit deze rol geven wij trainingen en workshops aan organisaties die (mogelijk) te maken krijgen met huwelijksdwang en/of achterlating. Denk hierbij aan het signaleren en voorkomen van huwelijksdwang en achterlating, wat de mogelijkheden zijn binnen de wetgeving en tips over hoe je het gesprek aangaat over huwelijksdwang en achterlating. Wij zorgen ervoor dat deze informatie toepasbaar is op jouw organisatie, bijvoorbeeld door een training op maat te maken. 

Heb je interesse in een training of workshop op maat voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op via LKHA@veiligthuishaaglanden.nl of 070-3454319.