Online toolkit huwelijksdwang & achterlating

Wat kun je doen?

Hoe herken je signalen van huwelijksdwang en achterlating? Waar kan je terecht voor advies? En hoe voer je veilig online een gesprek met iemand waarvan je vermoedt dat hij of zij slachtoffer is of dreigt te worden? Bekijk en download hiernaast de verschillende hulpmiddelen uit de toolkit en lees hieronder wat je kunt verwachten.

De belangrijkste signalen van huwelijksdwang en achterlating op een rij

Het voorkomen van huwelijksdwang en achterlating als professional begint bij het herkennen van signalen. In deze animatie leggen we uit waar je op moet letten en dat je bij vermoedens ons om advies kan vragen.

 

Verwijzen naar de juiste hulp bij vermoedens.

In deze folder staat uitgebreid beschreven wat slachtoffers van huwelijksdwang of achterlating moeten doen of wanneer iemand bang is om slachtoffer te worden. Wat doe je als je in het buitenland zit? Waar moet je op letten als je hulp zoekt? Deze folder kan je verspreiden of meegeven. Bekijk en download de folder in de volgende talen:

> Nederlands
 
Op verzoek is er van alle folders een printversie beschikbaar.

Gesprekskaart – Veilig (online) in gesprek over huwelijksdwang & achterlating

Heb je het vermoeden dat iemand slachtoffer dreigt te worden van huwelijksdwang of achterlating in het buitenland? Blijf dan alert op signalen en blijf in contact met het mogelijke slachtoffer. Maar hoe doe je dat in in een online/video gesprek? Deze tips & tricks helpen je bij het voeren van een (veilig) digitaal gesprek.

<Download de Gesprekskaart>