Landelijk Knooppunt organiseert webinarserie over signalering en preventie van achterlating

Begin juli organiseert het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating een serie van drie webinars over de signalering en preventie van achterlating, bedoeld voor professionals die hier nog weinig ervaring mee hebben. Hoewel achterlating in het buitenland in deze tijd lastig is, speelt de achterliggende problematiek natuurlijk wel. De webinars gaan in op hoe achterlating te signaleren, wat de achterliggende motieven van achterlating zijn en hoe achterlating in samenwerking met het Knooppunt aan te pakken.

Klik hier om je in te schrijven voor de webinars over signalering en preventie van achterlating.

Er is gekozen voor drie korte sessies die plaatsvinden rond lunchtijd. De drie webinars belichten allemaal een ander aspect van achterlating en zijn zowel los van elkaar als in serie te volgen. Alle webinars zijn na afloop onbeperkt terug te kijken.

Webinar 1: Herken de signalen van achterlating
Donderdag 2 juli van 12.30-13.00 uur
Annemarie van Rhee gaat in dit webinar in op wat achterlating eigenlijk is (en wat het niet is) en hoe je zelf een mogelijke achterlating kunt signaleren.

Webinar 2: Motieven van achterlating
Maandag 6 juli van 12.30-13.00 uur
In het tweede webinar vertelt Tak Wai Lam meer over de motieven voor achterlating en krijg je tips om hierover in gesprek te gaan met de cliënt en zijn of haar familie.

Webinar 3: Samen achterlating aanpakken
Donderdag 9 juli van 12.30-13.00 uur
In het laatste webinar vertelt Ellen van Leeuwen hoe het LKHA je kan ondersteunen als er sprake is van een dreigende achterlating. Ook vertellen we meer over wat wij kunnen doen om iemand die is achtergelaten terug te halen naar Nederland.

Schrijf je in voor de webinars via de aanmeldpagina. 

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis