Voorlichtingspakket ‘Beslis over je eigen leven’

Femmes for Freedom lanceerde op 3 februari 2022 het voorlichtingspakket ‘Beslis over je eigen leven’ voor nieuwkomers en hulpverleners. Het pakket is ontwikkeld in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Met behulp van dit pakket wordt er breed ingezet op de realisatie van het zelfbeschikkingsrecht van nieuwkomers.  

Onderwerpen als eergerelateerd geweld en huwelijkse gevangenschap komen aan bod in ‘Beslis over je eigen leven’, maar ook vrije partner- en studiekeuze en anticonceptie. Het materiaal bestaat uit informatieve brochures, animatiefilmpjes, gastlessen en trainingen voor nieuwkomers en hulpverleners die met nieuwkomers in contact komen. Het volledige voorlichtingspakket is te vinden op www.femmesforfreedom.com/zelfbeschikking.

Integratie en emancipatie 

Door nieuwkomers bij inburgering toegankelijke informatie en handelingsperspectieven te bieden, wordt er niet alleen bijgedragen aan hun integratie, maar ook aan hun emancipatie. Zodat ze weten wat hun rechten zijn. Zodat ze de weg naar de juiste hulpverlening weten te vinden. Zodat ze kunnen beslissen over hun eigen lichaam en leven. Bovendien is er materiaal ontwikkeld voor hulpverleners. De weg vinden naar de juiste hulpverlening is niet altijd makkelijk, helemaal niet als je net nieuw bent in Nederland. Daarom wordt ingezet op herkenning van en meer grip op de problematiek, zodat hulpverleners die in contact komen met nieuwkomers sneller herkennen wat er aan de hand is en weten hoe te handelen.

Het volledige voorlichtingspakket ‘Beslis over je eigen leven’ is te vinden op www.femmesforfreedom.com/zelfbeschikking. De brochures kunnen gratis in gedrukte vorm worden besteld. Bovendien verzorgt Femmes for Freedom gastlessen voor nieuwkomers en trainingen voor hulpverleners. Neem daarvoor contact op met info@femmesforfreedom.com.

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis