Lancering tweede ronde campagne 'praten over jouw keuzes'

Op kamers gaan, wel of niet trouwen, een studie volgen, samenzijn met iemand van hetzelfde geslacht: allemaal keuzes over de manier waarop je wilt leven. Zelf keuzes maken is heel belangrijk, maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Sommige jongeren moeten onder druk van hun omgeving keuzes maken waar ze niet gelukkig van worden.

Op 7 november 2016 is de tweede ronde van de campagne ‘praten over jouw keuzes’ gelanceerd, met 3 nieuwe filmpjes en nu ook gedichten! Op de campagnewebsite Pratenoverjouwkeuzes  tref je de filmpjes en gedichten, soundbites en blogs waarin jongeren vertellen over de keuzes die ze hebben gemaakt en hoe ze dat hebben aangepakt. Verder staan er  tips die jongeren helpen bij het aangaan van een gesprek met bijvoorbeeld hun familie.

Om de campagneboodschap te verspreiden en te zorgen dat de boodschap aankomt bij diegenen voor wie dit belangrijk is heeft het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid in samenwerking met partners een toolkit gemaakt. Deze bestaat uit filmpjes (online video’s en pre-rolls), geluidsfragmenten, online advertenties (banners), en gedichten. Deze middelen leiden allemaal naar de website en zijn vrij te gebruiken. De campagnemiddelen en meer informatie vind je hier.