Campagne huwelijksdwang en achterlating 2019

Wacht niet tot het te laat is…

Terwijl veel jongeren uitkijken naar de vakantie, vrezen sommigen wat hen te wachten staat zodra ze het vliegtuig pakken. Ieder jaar weer worden Nederlandse jongeren door hun ouders achtergelaten in het buitenland of uitgehuwelijkt. Juist omdat de zomervakantie een extra risicovolle periode is, starten we de campagne ‘Wacht niet tot het te laat is..’. De campagne moet het taboe doorbreken en roept jongeren op hun vriend(in) of klasgenoot te helpen als ze vermoeden dat degene risico loopt. Het startsein van de campagne wordt gegeven op Praktijkcollege Zuidwijk in Rotterdam.

De campagne richt zich op de vriendenkring van mogelijke slachtoffers van huwelijksdwang en achterlating. Meestal vermoeden de slachtoffers zelf dat er iets staat te gebeuren en gedragen zij zich al anders. Vaak merken vrienden wel dat er iets mis is, maar vinden zij het moeilijk om erover te praten. Jongeren worden oproepen om het taboe te doorbreken en  hun vriend(in) of klasgenoot te ondersteunen om hulp te zoeken. Wacht niet tot het te laat is… Want eenmaal in het buitenland, gelden er andere regels en is het bijzonder lastig om weer terug naar Nederland te keren.’

Campagnemateriaal

Wil jij op jouw school, organisatie, gemeente of bij Veilig Thuis huwelijksdwang of achterlating bij vrienden en klasgenoten van mogelijks slachtoffers onder de aandacht brengen? Met het beschikbare campagnemateriaal kun je jongeren ondersteunen hierover met elkaar te praten en hun vriend(in) te helpen. Met behulp van het signalenkaartje informeer je jouw collega’s over de meest voorkomende signalen. Heb je vragen? Neem dan contact op met ons.

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis