Wat kan het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) voor mij doen?

Het LKHA helpt je als je in het buitenland bent achtergelaten of daar moet trouwen met iemand die je niet wilt. We regelen in Nederland alles voor je veilige terugkeer. Soms is tijdelijke opvang nodig.

Wij bereiden je terugreis naar Nederland voor. Dit doen we samen met de ambassade en het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Het LKHA blijft met je in contact tijdens je reis en bij het overstappen. Zo kan de reis zo veilig en goed mogelijk gaan. Andere organisaties die ons hiermee helpen zijn: Veilig Thuis, het Landelijk Expertise Centrum Eergerelateerd Geweld van de nationale politie, de Koninklijke Marechaussee, de Raad van de Kinderbescherming en de Jeugdbescherming, de opvang en lokale organisaties. Samen met hen zorgt het LKHA dat alles is voorbereid zodat je veilig in Nederland aankomt.

Ook in Nederland is je veiligheid belangrijk. Nadat je in Nederland bent teruggekomen,  geeft het LKHA de hulp door aan de juiste organisatie. En we volgen een jaar lang of de hulp aan jou goed gaat.

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis