Wat is LKHA?

Het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating (LKHA) is een centrum waar mensen werken die veel afweten van huwelijksdwang en achterlating.

Wij adviseren en helpen professionals bij moeilijke gevallen.
En we helpen slachtoffers van huwelijksdwang en achterlating in het buitenland om terug te komen naar Nederland.
Wij werken daarbij samen met het ministerie van Buitenlandse Zaken. We hebben een groot (internationaal) netwerk en kunnen snel contact maken met de juiste organisaties en mensen. Daarnaast adviseren we als het Landelijk Knooppunt Huwelijksdwang en Achterlating gemeenten, organisaties voor jeugdzorg en organisaties in het onderwijs over beleid, scholing, preventie en voorlichting.

Samenwerken met Buitenlandse Zaken

We werken samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Onze taak is de aanvraag in Nederland te checken. En dan alles te regelen voor de terugkomst.
We zijn er voor mensen die geen link hebben met een Veilig Thuis. Bijvoorbeeld omdat we niet weten uit welke gemeente je komt of omdat je niet bent ingeschreven in de Basisregistratie Personen (BRP).

LKHA is er voor professionals

Naast slachtoffers zijn we er voor omstanders en professionals. We geven informatie, advies en ondersteuning bij de aanpak van huwelijksdwang en het voorkomen van achterlating. Medewerkers van Veilig Thuis, Veiligheidshuizen, de Raad voor de Kinderbescherming en andere hulpverleners kunnen bij het LKHA terecht. Bovendien verzamelen en ontwikkelen we up-to-date kennis.

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis