Kan ik (lokaal) beleidsadvies krijgen van het LKHA?

We zijn er ook voor beleidsmedewerkers en onderzoekers. Om te adviseren en informeren over lokaal te nemen maatregelen, ontwikkelingen in binnen-en buitenland, tools en wetgeving. Juist omdat we dagelijks zien welke maatregelen wel én niet werken, zijn we in staat om te adviseren over de meest effectieve aanpak tegen huwelijksdwang en achterlating. Als LKHA leggen we naadloos de verbinding tussen beleid en praktijk. Taken die wij op ons nemen:

  • Ad hoc advies over het tegengaan van huwelijksdwang en achterlating;
  • Informatiebijeenkomsten organiseren voor beleidsmedewerkers;
  • Zitting nemen in een werkgroep die zich bezighoudt met deze twee complexe problemen.

Advies over (beleids)onderzoek
We kunnen daarbij advies geven over andere onderwerpen die huwelijksdwang en achterlating raken. Denk aan eergerelateerd geweld, schadelijke traditionele praktijken, partnerafhankelijke verblijfsvergunningen of BRP-uitschrijvingen (mensen die uitgeschreven worden bij de burgerlijke stand). We adviseren over (beleids)onderzoek en wat het effect van wet- en regelgeving is op huwelijksdwang en achterlating. En tot slot houden we belangrijke ontwikkelingen en publicaties in de gaten.

Neem contact met ons op

Ben je niet zeker wat je moet doen, wil je informatie of wil je advies bij jouw specifieke situatie? Neem contact met ons op.

070-3454319 LKHA@veiligthuishaaglanden.nl
Website sluiten Wis browsergeschiedenis