Digitale voorstelling over huwelijksdwang voor hulpverleners en omstanders

01/12/2020

In samenwerking met Theater de Veste, GGD Haaglanden, en Soroptimistclub Delft organiseren wij op dinsdag 1 december een theatervoorstelling over huwelijksdwang, speciaal voor hulpverleners en omstanders. Je ben als professional van harte welkom om deze gratis voorstelling digitaal bij te wonen en achteraf door te praten met de andere aanwezigen. Deze voorstelling wordt aangeboden in het kader van de internationale campagne Orange the World.

De theatervoorstelling is ontwikkeld door Halime. Om het taboe rond huwelijksdwang te doorbreken schreef zij het boek ‘Ongeschreven tradities’ en maakte zij op basis daarvan een kort toneelstuk. In het toneelstuk speelt haar dochter Meryem de 18-jarige Halime die op het punt staat om te gaan trouwen. Zij verwoordt nu de gedachten van Halime, die zij toen niet kon uitspreken. 

Omgaan met huwelijksdwang en de gevolgen van verzet daartegen vragen om specifieke kennis en vooral inlevingsvermogen van omstanders en hulpverleners. Niet alleen in de slachtoffers, maar ook in de daders. Pak deze kans om meer te leren over huwelijksdwang. Beleef het toneelstuk en praat mee! 

De voorstelling inclusief napraat duurt van 15.00 tot 16.30 uur en is digitaal bij te wonen. Hiervoor ontvang je na opgave een link.

Deelnemen?
Geef je op via het inschrijfformulier. Na inschrijving ontvang je per mail een link om de voorstelling bij te wonen.