Campagne tegen huwelijksdwang Trouwen tegen je wil

Landelijk Knooppunt ondersteunt professionals Veilig Thuis 

Een paar honderd jongeren in Nederland trouwen per jaar tegen hun wil. Hun ouders, familie of omgeving dwingen hen tot een huwelijk, wat zij niet willen. Zij hebben hun partner niet zelf gekozen. 

Op 11 mei gaat in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de landelijke campagne ‘Trouwen tegen je wil’ www.trouwentegenjewil.nl van start. Een online campagne die zich richt op jongeren tussen de 16 en 25 jaar, zowel mogelijke slachtoffers als vrienden of vriendinnen van hen. Mensen dwingen tot een huwelijk mag niet in Nederland. Daarom voert het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid de campagne Trouwen tegen je wil. De campagne roept jongeren die met een gedwongen huwelijk te maken krijgen, op om erover te praten met iemand die ze vertrouwen of advies en hulp te vragen. Voor hulp en advies kunnen ze terecht bij Veilig Thuis (0800-2000). Hierdoor kan het aantal meldingen en vragen in de campagne periode flink toenemen.

Krijgt u vragen waar u het antwoord niet op weet? Of heeft u hulp nodig bij de casuisitiek? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen we jongeren helpen en uithuwelijking tegen gaan.